Nazaj
Nazaj

Galvanizacija

Galvanizacija - Strelovodi Franzi

Galvanizacija – ukvarjamo se z mehansko obdelavo kovin iz različnih materialov. Ker imamo na voljo prvovrstna orodja vam lahko nudimo različne storitve.

Galvanizacija – Storitev, Cinkanje

Galvanizacija je postopek obdelave površin kovin in predmetov iz drugih elektro prevodnih snovi, pri čemer se na površino predmeta nanese tanek sloj kovine, zaradi videza, boljše električne prevodnosti, korozijske zaščite… Od kovinskih prevlek se največ uporablja cinkanje. Kovine se lahko nanaša na železne predmete z Elektro – hladno galvanizacijo.

Elektro galvanizacija je postopek pri katerem nanesemo kovinsko plast ene kovine na predmet iz druge kovine s pomočjo elektrolize. Kovinski predmet, ki prevaja električni tok priključimo v elektrolizni celici kot negativno elektrodo- katodo. Na katodo potujejo po raztopini kationi kovine, ki jo želimo izločiti na katodo, na njej oddajo elektrone in se izločijo v obliki tanke kovinske plasti.

Katione kovine dodajo v galvansko kad kot topne soli, ali pa je lahko anoda iz ustrezne kovine. Anoda se pri elektrolizi raztaplja in sprošča v raztopine katione kovine. V kopeli morajo biti tudi razni dodatki, ki omogočajo enakomerno prevleko in lep sijaj prevleke.

Postopek Galvanizacije

Galvanizacija se imenuje postopek, s katerim površino predmeta (običajno je iz kovine) prekrijemo s kovino. Od kovinskih prevlek se največ uporablja kromiranje železa, nikljanje železa in cinkanje železa. Kovine se lahko nanaša na železne predmete z Elektro galvanizacijo ali s potapljanjem predmetov v raztaljeno kovino.

Elektro Galvanizacija

Elektro galvanizacija je postopek pri katerem nanesemo kovinsko plast ene kovine na predmet iz druge kovine s pomočjo elektrolize. Kovinski predmet, ki prevaja električni tok priključimo v elektrolizni celici kot negativno elektrodo- katodo. Na katodo potujejo po raztopini kationi kovine, ki jo želimo izločiti na katodo, na njej oddajo elektrone in se izločijo v obliki tanke kovinske plasti. Katione kovine dodajo v galvansko kad kot topne soli, ali pa je lahko anoda iz ustrezne kovine. Anoda se pri elektrolizi raztaplja in sprošča v raztopine katione kovine. V kopeli morajo biti tudi razni dodatki, ki omogočajo enakomerno prevleko in lep sijaj prevleke.

Cilj galvanske obdelave je izboljšati obstojnost in električno prevodnost kovin  ter zaščititi kovine pred rjavenjem. S tem kovinam podaljšamo življenjsko dobo in odpornost na škodljive okoljske vplive. Pri hladnem cinkanju ne pride do deformacije delovanja.

Ponudba

Naše podjetje nudi storitev galvaniziranje kovinskih raznih izdelkov. imamo možnost 2900 mm X 1000 mm X 250 mm možnost veličine galvaniziranje komad obdelovanca.

Kontaktirajte Nas

Za več informacij, nakup ali nasvet nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali!